Latvijas Skautu un gaidu centrāla organizācija svin 25 gadu jubileju

2015.gada 24. novembrī
Informācija medijiem

 

Šodien, 2015. gada 24. novembrī, Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija (LSGCO) svin 25. jubileju! Šo gadu laikā organizācijā kopumā ir darbojušies tūkstošiem

jauniešu, kuri šodien veido atbildīgu un aktīvu Latvijas un pasaules pilsoņu paaudzi, kuri gatavi uzņemties atbildību, vadību dažādos procesos un ikdienu veikt vismaz vienu labo darbu.

LSGCO tika dibināta 1990.gada 24.novembrī, atjaunojot skautu un gaidu kustību Latvijā, kas bija aktīvi darbojusies mūsu valsts teritorijā jau kopš 1917.gada (pasaulē kopš 1907.gada), tādējādi kļūstot par vecāko jauniešu kustību Latvijas vēsturē. Padomju režīmā tā bija aizliegta, latviešu skautisms un gaidisms turpinājās bēgļu nometnēs Vācijā, vēlāk trimdā ASV, Kanādā un Austrālijā. Pateicoties sabiedriskajiem aktīvistiem, pirmskara laika skautiem un gaidām un trimdas latviešiem, organizāciju atjaunoja līdz ar pirmajām atmodas vēsmām.

Šim notikumam par godu 28.novembrī tiek rīkota svinīga konference, kurā skauti un gaidas atskatīsies uz padarīto, izvērtēs organizācijas devumu sabiedrībai un ieskicēs tuvākos plānus un ieceres. Pasākumā ar stāstiem par skautisma un gaidisma devumu personīgajā un profesionālajā attīstībā dalīsies uzņēmējs Artūrs Mednis, diplomāte Elīze Ēlerte, vecmāte Linda Krustiņa, pedagogs Jānis Iklāvs un citi.

Organizācijai jubilejā novēlu vēl vairāk aktīvus brīvprātīgos skautu un gaidu vadītājus, kuri vēlas iknedēļu vadīt nodarbības bērniem un jauniešiem visā Latvijā! Es tiešām ticu, ka mūsu kustība veido labākus un atbildīgākus valsts un pasaules pilsoņus!” stāsta LSGCO valdes priekšsēdētāja vad. Agnija Jansone.

Svinībās dalību ir apstiprinājis Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, LR Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, LR Izglītības un zinātes ministre Mārīte Seile, LR Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un citas amatpersonas. Pasākums kopā pulcinās skautus un gaidas no visas Latvijas – organizācijas esošos un bijušos biedrus, sadarbības partnerus un atbalstītājus.

Pasākums norises laiks un vieta: 28.novembrī, plkst. 14:00, Rīgā, Kalēju iela 3 (Nordic Club House telpās). Sīkāka informācija www.skauti.lv

Skautisms un gaidisms ir jaunatnes neformālās audzināšanas kustības, kas papildina skolu un ģimeni. To mērķis ir audzināt jaunatni par krietniem un derīgiem savas valsts un pasaules pilsoņiem. Skautisms un gaidisms attīsta pašpaļāvību, vajadzību izzināt, atklāt un gribu mācīties. Šobrīd Latvijā ir vairāk kā 800 aktīvu skautu un gaidu. Latvijas Skautu un Gaidu centrālā organizācijā ir pasaules skautu un gaidu organizāciju WOSM (World Organization of the Scout Movement) un WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts)  dalīborganizācija.

Informāciju sagatavoja:
Līna Lauberte
valdes locekle
Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija
info@skauti.lv
mob.t. +371 26337787

12282905_10153694836851203_696900309_n

Comments are closed.