Bērni un jaunieši iepazīst skautu un gaidu kustību nometnē „24. paralēle”

No 9. Līdz 14. augustam Kuldīgas pusē norisināsies skautu un gaidu organizētā nometne „24.paralēle”, kurā ikvienam interesentam –  bērniem un jauniešiem – būs iespēja iepazīt tuvāk skautu un gaidu kustību, piedaloties dažādās izglītojošās un piedzīvojumiem bagātās aktivitātēs.

Šogad nometnes “24. paralēle” vadmotīvs ir dabas aizsardzība, ļaujot tās dalībniekiem uzzināt vairāk par atbildīgu dabas resursu izmantošanu, otrreizējo pārstrādi un citiem ar vidi saistītiem jautājumiem. Dalībnieki piedalīsies dažādās aktivitātēs, kuras tradicionāli tiek organizētas skautu un gaidu nometnēs, tā iepazīstot tuvāk šo kustību. Kopumā aktivitātes būs daudzveidīgas – pārgājiens, sporta spēles, alpīnisma, lentošanas un izdzīvošanas māku nodarbības, komunikācijas un saliedēšanās uzdevumi un citas saistošas nodarbības.

Viens no mūsu mērķiem ir sniegt dalībniekiem iespēju piedzīvot īstu skautu un gaidu nometni, pavadot laiku dabā, guļot teltīs un pašiem rūpējoties par savu sadzīvi, tā kļūstot patstāvīgākiem un pilnveidojot sadarbības un komunikācijas iemaņas. Nometne norisināsies mūsu iemīļotajā nometņošanas vietā Tigavā, kur dalībnieki noteikti varēs izjust arī īpašo skautu un gaidu garu. Esmu arī pārliecināts, ka daudziem šis kļūs par neaizmirstamu piedzīvojumu,“ tā nometnes vadītājs Mārtiņš Lauberts.

Nometnē piedalīsies bērni un jaunieši (vecumā no 11 līdz 17 gadiem) no dažādām Latvijas pilsētām.

Nometni „24. paralēle” organizē Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu  vadlīnijas “Atbildīgs dzīvesveids” aktivitātē “Nometņu organizēšana skolas vecuma bērniem”.

“24.paralēle” ir vienīgā nometne gadā, kura tiek rīkota ne-skautiem/gaidām – jebkuram interesentam, kas vēlas iepazīt šo starptautisko bērnu, jauniešu un brīvprātīgo kustību.

24P_1  24p3 24p4

 

24P2

 

Fotogrāfe : Jūlija Bebre

 

 LVAF

Informāciju sagatavoja:
Katrīna Tomiņa
28352355
mediji@skauti.lv

Comments are closed.