Skautu un gaidu apmācības „The Academy” Serbijā

 

academy2014

No 04.11.2014 – 09.11.2014 Serbijā, Belgradā norisinājās skautu un gaidu vadītāju apmācības „The Academy”. Apmācībās piedalījās ap 200 dalībnieku no vairāk kā 40 valstīm pārsvarā no Eiropas, taču tika pārstāvētas arī valstis no citiem kontinentiem. No Latvijas šajā pasākumā piedalījās vad. Eduards Upenieks.

WP_20141106_001

 

Pasākuma mērķis bija uzlabot skautu un gaidu vadītāju zināšanas par dažādām tēmām, kas varētu palīdzēt nacionālo skautu un gaidu organizāciju attīstībai. Tēmas lekcijām bija sākot no bērnu aizsardzības, pieaugušo brīvprātīgo piesaistes, skautisma pamati, līdz pat par to, kā izmantot mūsdienu tehnoloģijas neformālajā izglītībā.

Otrs pasākuma mērķis bija uzlabot „networking”, jeb starptautisko komunikāciju skautiem un gaidām, lai varētu veidot kopīgus internacionālus pasākumus.

Pasākuma laikā tikās arī visu Baltijas valstu pārstāvji, lai diskutētu, kā uzlabot savstarpējo komunikāciju un, kā informēt par katras valsts tuvākajiem pasākumiem uz kuriem varētu aicināt pārējos baltiešus.

Lekcijas notika četras pilnas dienas, pa diviem posmiem dienā – 3 stundas pirmajā dienas daļā un 3 stundas otrajā dienas daļā, savukārt katru vakaru notika kāds cits pasākums. Pirmajā vakarā tā bija atklāšanas ceremonija, otrajā vakarā Serbu vakars, kurā visi tika nedaudz iepazīstināti ar serbu tradicionālajām deju, kāzu un citām tradīcijām. Trešajā vakarā visiem dalībniekiem bija iespēja piedalīties Belgradas „pilsētas medībās”, iepazīstot nedaudz  Belgradas ievērojamākās vietas. Pirms pēdējā vakarā notika internacionālais vakars, kurā katra valsts iepazīstināja ar saviem tradicionālajiem ēdieniem un dzērieniem. Savukārt pēdējā diena tika veltīta slēgšanas ceremonijai.

 

 

Comments are closed.